środa, 15 maja 2013

Czekoladowa szkoła

Czekolada. Zajadamy się nią na co dzień. Lubimy białą lub tradycyjną. Bywa też nadziewana i z dodatkami.
Czekolada może być również narzędziem do tworzenia rozmaitych kompozycji. Można je wykorzystać na torcie lub też jako oddzielną dekorację. Może być dodatkiem deseru lub częścią czekoladowej trufli z czarną porzeczką. Użyjemy jej do wytworzenia mousse na ganaszu z soczystą pomarańczą lub praliny camembert. Ale jak to razem połączyć, żeby wyszły tak wymyślne dania?
Między innymi o tym będzie można się dowiedzieć na specjalnych warsztatach kulinarnych, które będę miał okazję poprowadzić dla wszystkich miłośników słodkości. Warsztaty odbędą się 25 maja 2013 r. o godzinie 17 w Akademii Kulinarnej 42 w Poznaniu. Zaprezentuję Wam kilka zastosowań tej słodkiej masy. Zainteresowane osoby będą mogły pod moim okiem same spróbować stworzyć swoją pierwszą dekorację z czekolady, albo chociaż skromny napis na torcie, który być może otworzy drzwi do kariery cukierniczej. Zapraszam więc wszystkich zainteresowanych do wkroczenia w czekoladową krainę :)

Więcej na temat warsztatów można przeczytać na stronie akademii.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz