poniedziałek, 17 czerwca 2013

Jak wykorzystać sezon truskawkowy do weselnego menu

Jako że sezon truskawkowy w pełni, przedstawiam deser weselny z wykorzystaniem tych bardzo smacznych owoców. Aby zrobić truskawkową pannę młodą trzeba na truskawkę wycisnąć z woreczka białą czekoladę w odpowiedni sposób, by nadać kształt sukni z dekoltem. Potem, żeby dopełnić strój dodać sznur białych korali i welon. Z panem młodym jest nieco trudniej. Trzymając za "włosy" należy umoczyć truskawkę w białej czekoladzie do połowy. Po zastygnięciu w podobny sposób maczać w ciemnej czekoladzie po skosie, raz z jednej, raz z drugiej strony by zrobić imitację fraka. Muszkę, guziki i kieszonkę dorobić z woreczka po zastygnięciu czekolad. Takie truskawki to tylko element dekoracyjny, a skład deseru to lody, mus truskawkowy i oczywiście truskawki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz